Whisky of Bourbon chicken


Bourbon chicken is een gerecht dat vernoemd zou zijn naar Bourbon Street in New Orleans in Louisiana en uiteraard ook naar de Bourbon whisky.

Ook wordt wel gezegd dat Bourbon chicken uit Kentucky komt omdat daar de meeste Bourbon whisky wordt gemaakt.

Uit Kentucky komen onder andere de whisky-merken: Maker's Mark, Jim Beam, Wild Turkey, Buffalo Trace, Woodford Reserve, Knob Creek, McKenna.

Het is misschien moeilijk te geloven maar Jack Daniel's en George Dickel is geen Bourbon whisky omdat zij niet volgens het officiële Bourbon proces worden gedestilleerd.


 

Ingrediënten 4 personen
8 à 12 kippenpilons
zout, zwarte peper
olijfolie

1 grote ui in kleine stukjes
250 gram champignons in stukjes
2 dl whisky
4 dl gepelde tomaten in blokjes
2 eetlepels tomaten ketchup
zout, zwarte peper, cayenne peper


Bereiding
Kippenpilons bestrooien met zout en peper en in de olijfolie even aanbakken tot mooi bruin kleurtje.
Kippenpilons uit de pan nemen en ui en champignons even aanbakken en er daarna de kippenpilons er weer bij.
1/3 van de whisky erbij en kippenpilons flamberen.
De rest van de whisky erbij samen met de gepelde tomaten (plus vocht) en tomaten ketchup.

Naar smaak zout, peper en cayenne peper.
 

Ongeveer 1 uur zachtjes laten garen en af en toe omroeren.

Serveren met rijst.

 

Helena Murtomäki
14 juli 2016

Receptenarchief